Vinyl vloer vs een PVC vloer

Home » Vinyl vloer vs een PVC vloer
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
Filter by Categories
PVC
Tapijttegels

Kies je voor een vinyl vloer of een pvc vloer in jouw woning? Er zijn verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden bij het maken van een keuze. Hieronder hebben we de belangrijkste verschillen op een rijtje gezet. We helpen je graag bij het maken van de meest geschikte keuze!

Vinyl vloer kamerbreed

Een vinyl vloer bestaat net als een PVC vloer uit kunststof. Waarbij zeker 1 van de voordelen van een vinyl vloer is, is dat je deze kamerbreed kan leggen. Deze vinyl vloer zit vaak op een rol van 4 meter breed, en wel tot 20 meter lang. Je kan de meeste kamers dus in 1 stuk leggen.

Wat zijn de nadelen van een vinyl vloer?

Een van de nadelen van een vinyl vloer is dat het zacht is en daardoor kwetsbaar kan zijn. Dit betekent dat het gemakkelijk kan beschadigen door scherpe voorwerpen of zware meubels. Ook kan het snel slijten bij veelvuldig gebruik en kan het krassen vertonen. Daarnaast kan het ook gevoelig zijn voor verkleuring door langdurige blootstelling aan zonlicht. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn bij het plaatsen van meubels en het regelmatig onderhouden van de vloer om de levensduur ervan te verlengen.

En een PVC vloer?

Hoe zit dat met die kwetsbaarheid?

Een pvc vloer is opgebouwd uit meerdere laagjes, waar een kras vaste toplaag op zit. Klik hier om meer te weten over de PVC Vloer