Hoe zorg je voor een langdurig mooie PVC vloer?

Home » PVC vloeren inspiratie en Nieuws » Hoe zorg je voor een langdurig mooie PVC vloer?
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
Filter by Categories
PVC
Tapijttegels

De levensduur van een pvc vloer varieert meestal tussen de 15 en 30 jaar, afhankelijk van de dikte van de toplaag. Een vloer met een dunne toplaag (0,3 mm) is over het algemeen geschikt voor woningen en gaat minimaal 15 jaar mee.

Als je op zoek bent naar een vloer die nog langer meegaat en bestand is tegen intensief gebruik, is een pvc vloer met een dikkere toplaag (0,55 mm) een goede keuze. Deze vloeren worden vaak gelegd in winkels, hotels en andere locaties waar veel belasting op de vloer komt. 

Om ervoor te zorgen dat de pvc vloer jarenlang meegaat, delen we graag enkele tips over het onderhoud van een pvc vloer.

  1. Regelmatig stofzuigen en vegen

Verwijder dagelijks stof en vuil met een zachte bezem of een stofzuiger. Dit voorkomt dat vuil zich ophoopt en krassen veroorzaakt.

  • Dweilen met zachte reinigingsmiddelen

Gebruik een goed uitgewrongen dweil en milde reinigingsmiddelen die speciaal geschikt zijn voor pvc vloeren. Vermijd agressieve chemicaliën en schurende reinigingsmiddelen.

  • Voorkom vocht en waterplassen

Hoewel pvc vloeren waterbestendig zijn, is het belangrijk om overtollig vocht en waterplassen direct op te drogen.

  • Gebruik beschermende viltjes

Plaats viltjes onder meubelpoten om krassen en slijtage te voorkomen wanneer je ze verplaatst. Controleer regelmatig of de viltjes nog in goede staat zijn en vervang ze indien nodig.

  • Vermijd scherpe voorwerpen en hoge hakken

Probeer scherpe voorwerpen en hoge hakken te vermijden, omdat deze de toplaag van de vloer kunnen beschadigen.

Door deze eenvoudige tips in gedachten te houden, kun je ervoor zorgen dat de pvc vloer in optimale conditie blijft en jarenlang meegaat.

Stuur ons vandaag nog een bericht via: info@hetvloerenmagazijn.nl of bel ons direct op: 06-28241385.