Kennismaken met Het Vloeren Magazijn

Home » Kennismaken met Het Vloeren Magazijn
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
Filter by Categories
PVC
Tapijttegels

Hoe het allemaal begon

In de authentieke tapijtstad Genemuiden groeide ondernemer Jan Beens op in een hardwerkende en handeldrijvende omgeving. In zijn vrije tijd verkocht hij tapijt en matten op de markt. Destijds was tapijt enorm populair. De vraag naar het mooie product bleef toenemen en op dat punt ontstond het familiebedrijf dat destijds Bekwatex heette. Door de jaren heen veranderde de markt en nam de vraag naar harde vloeren toe. Ook deze vraag werd beantwoord met een uitgebreid assortiment aan harde vloeren. Na vele jaren van plezierig ondernemen heeft Jan het stokje overgedragen aan zijn twee zonen Dirk en Rudolf.

De tweede generatie: opgegroeid tussen het tapijt

Het ondernemen en de passie voor de vloeren zit in het familiebloed. Zonen Dirk en Rudolf waren als kinderen dan ook bijna altijd tussen de tapijtrollen te vinden. Het oer-Hollandse familiebedrijf heeft van kinds af aan een grote rol in hun leven gespeeld. Ze droegen al op jonge leeftijd hun steentje bij door het doen van allerlei klusjes. Studeren? Beide broers wisten al heel snel dat dat niet bij hen paste. Ze zijn jongens van de praktijk! Dat zie je terug in hun vlotte en oplossingsgerichte werkwijze. Inmiddels hebben Dirk en Rudolf het bedrijf overgenomen van vader Jan en draagt het familiebedrijf nu de naam Het Vloeren Magazijn.

Dirk Beens (Genemuiden) : ‘Prachtig, mensen blij maken met hun nieuwe ingerichte woning. Eerst komt de aannemer en is het vaak nog een rommeltje in huis, daarna de schilder en is het nog steeds chaotisch. Wanneer wij komen is alles aan kant en maken we mensen blij met pvc vloeren en stoffering.  De laatste stap in het traject. Geweldig om de mensen zo blij te zien, daar doen wij het voor!’ 

Leuk weetje! Voor 1500 was er al een huisindustrie waar matten werden gemaakt van biezen die groeiden in de ondiepe wateren langs de randen van de Zuiderzee.

Genemuiden lag vroeger aan de Zuiderzee en in de ondiepe wateren langs de randen groeiden biezen. Van de gedroogde stengels van de mattenbies knoopten men biezenmatten als huisvlijt. Vanaf 1920 werden er ook kokos- en sisalmatten gemaakt, eerst handmatig en later in fabrieken op weefmachines. Tegenwoordig werken er nog steeds +/- 6.000 mensen in de tapijtfabrieken en wordt er jaarlijks 150 miljoen m2 tapijt geproduceerd, allemaal in Nederland!

Waar staat Het Vloeren Magazijn nu?

De afgelopen jaren is niet alleen Het Vloeren Magazijn gegroeid, maar ook het team. Inmiddels legt Het Vloeren Magazijn A-merk PVC vloeren door heel Nederland en soms zelfs buiten onze landsgrenzen. Ons hechte team bestaat uit onder andere 13 vloerenleggers die allemaal bij ons in vaste dienst zijn. Het voordeel daarvan is dat onze vakmannen enorm betrokken zijn bij het bedrijf en jouw vloer. Ze hebben echt hart voor de zaak, denken met elkaar én jou mee en werken schouder aan schouder. Ons team staat voor oer-Hollandse vakmanschap.

Waarom zo’n scherpe prijs bij Het Vloeren Magazijn?

De A-merk PVC vloeren verkopen wij rechtstreeks vanuit ons magazijn. Vandaar de naam: Het Vloeren Magazijn. Het voordeel? Topkwaliteit voor een hele scherpe prijs. Vaak wel tot 30% goedkoper dan in de woonwinkels. Wij kopen namelijk altijd grote partijen PVC, plinten, egaline en lijm in. Wat ook de scherpe prijs bepaalt is dat wij geen gebruikmaken van een showroom en werken met vakmannen in eigen dienst. Door dit alles kunnen wij onderaan de streep die scherpe prijs neerzetten.

Thuisservice vanuit de tapijtstad Genemuiden

Zie je ergens een A-merk PVC vloer voorbijkomen? Dan komt deze zeer waarschijnlijk uit Genemuiden. Daar zijn wij trots op! Als verkoper van deze prachtige PVC vloeren hebben wij hele korte lijntjes met deze topleveranciers en kunnen wij groot inkopen. Niet iedereen is natuurlijk in de gelegenheid om de kwalitatieve vloeren in Genemuiden te komen bewonderen. Daarom hebben wij onze gratis en vrijblijvende thuisservice! Wij komen gewoon bij jou op locatie met al onze stalen. Daar showen we onze vloeren en maken we ter plekke een scherpe offerte. Maak gerust een vrijblijvende afspraak!

Duurzaam en verantwoord ondernemen

Het Vloeren Magazijn voorziet menig project in Nederland van een prachtige PVC vloer. Wij zijn ons dan ook zeer bewust van onze ecologische voetafdruk. Daarom werken wij met PVC vloeren met een biologische weekmaker en zijn onze egalines en lijm allemaal op waterbasis. Ook is een PVC vloer op zich al een duurzame keuze, omdat het product heel lang meegaat. Hout is nou eenmaal ontzettend schaars en de wereldwijde ontbossing is al een groot probleem. Daarom staan wij volledig achter het product PVC.

Niet een stapje extra, maar wel meer dan één

Ons hechte team met vaste vloerenleggers speelt een grote rol in de klanttevredenheid. Samen zetten we niet een stapje extra, maar wel meer dan één. Een voorbeeldje: van ’s nachts doorwerken aan een project in een school, omdat de aannemer uitliep tot het leggen van een project PVC vloeren in Oost-Duitsland, wij regelen het. Leg je vraag gerust bij ons op tafel. Samen komen we er wel uit!

Wij hebben een gemotiveerd team dat je graag van dienst is!

Rudolf Beens
Rudolf Beens
Bernd Klomp
Bernd Klomp
Jan Luite Visscher
Jan-Luite Visscher
Bryan Mussche
Bryan Mussche
Yari Verstege
Yari Verstege
Berend Eenkhoorn
Berend Brouwer
Cornelis Eenkhoorn
Cornelis Eenkhoorn
Henk-Jan