Ontdek de verschillen: mat, matter en mega matte PVC vloeren

Home » PVC vloeren inspiratie en Nieuws » Ontdek de verschillen: mat, matter en mega matte PVC vloeren
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
Filter by Categories
PVC
Tapijttegels

Matte PVC vloeren winnen steeds meer aan populariteit in moderne interieurs. Ze bieden niet alleen een stijlvolle uitstraling, maar verminderen ook reflecties en schitteringen, wat bijdraagt aan een rustige en comfortabele sfeer in elke ruimte. Maar wat zijn de verschillen tussen mat, matter en mega mat afwerkingen? Verschillende topmerken zoals Floer, Montinique en Therdex maken gebruiken van een matte afwerking.

Waarom kiezen voor een PVC vloer met een matte afwerking?

Een groot voordeel van matte PVC vloeren is dat ze minder gevoelig zijn voor het tonen van vlekken, krassen, en vuil. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor drukke huishoudens. De minder reflectieve afwerking verbergt kleine oneffenheden veel effectiever dan glanzende oppervlakken. Hoewel alle PVC vloeren relatief eenvoudig te onderhouden zijn, is het bij matte PVC vloeren vaak nog minder werk omdat ze minder snel vuil en stof tonen. Regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen is voldoende om deze vloeren schoon te houden.

Pvc vloer leggen, pvc visgraat, pvc matte vloer

De mega matte PVC vloeren van Floer

Floer introduceerde als eerste in Nederland de aller matste PVC vloeren met het nieuwe keurmerk: MEGAMAT©. Dit keurmerk zet een nieuwe standaard in matheid, waardoor onze Walvisgraat PVC en Dorpen PVC vloeren niet alleen niet glanzen, maar werkelijk schitteren in hun matheid! De duurzame constructie van deze PVC vloeren zorgt ervoor dat de vloer zijn matte afwerking jarenlang behoudt, zelfs onder zware belasting. Deze unieke glanswaarde, gecombineerd met een fijn voelbare toplaag, garandeert de ideale afwerking van je nieuwe PVC vloer, perfect afgestemd op jouw interieurbehoeften!

Matte PVC vloeren van Montinique

De visgraat vloeren van Montinique onderscheiden zich door een perfecte combinatie tussen matheid en transparantie. In tegenstelling tot technisch minder geavanceerde PVC vloeren, waarbij een matte toplaag soms de helderheid van het onderliggende ontwerp belemmert en een ‘matglas’ effect creëert, hebben de PVC vloeren van Montinique een slijtlaag die weliswaar mat is, maar toch de helderheid behoudt.

Pvc vloer planken, pvc vloer leggen, pvc visgraat

Premier serie van Therdex met een matte finish

Kenmerkend aan de Premier serie van Therdex is de super matte uitstraling die klasse en stijl toevoegt aan elke ruimte. Deze PVC vloeren staan bekend om hun noestvrije dessin, dat ze op één lijn stelt met de meest verfijnde houten vloeren. De Premier serie bestaat uit een variëteit aan stijlen met opties zoals de klassieke visgraat, de elegante Hongaarse punt en de traditionele rechte planken, zodat je de perfecte sfeer kunt creëren die past bij jouw interieur. Ondanks de diepe matte uitstraling, zijn deze vloeren verrassend onderhoudsvriendelijk en bestand tegen de uitdagingen van het dagelijks gebruik.

Therdex premier serie, pvc vloeren, pvc visgraat

De Room 5 Royal Champagne

De Room 5 Royal Champagne onderscheidt zich met een licht matte afwerking. Deze PVC vloerplanken combineren de elegantie van een matte afwerking met de warmte en rijkdom van een luxe champagnekleur. Het resultaat is een verfijnde vloer die luxe uitstraalt zonder overweldigend te zijn. Perfect voor elke ruimte. Kies voor een modern walvisgraat patroon of een eigentijds rechte plank patroon.

Walvisgraat pvc, pvc vloer planken, pvc vloer leggen

Conclusie matte PVC vloerplanken

Of je nu kiest voor mat, matter of mega mat, elke afwerking heeft zijn eigen charme en functionaliteit. Van de subtiele natuurlijke uitstraling van Floer tot de luxueuze matte afwerking van Therdex, er is een matte PVC vloer die aan jouw esthetische en praktische behoeften voldoet. Wil je meer weten of ben je klaar om de stap te zetten naar een prachtige nieuwe PVC vloer? Wij komen graag vrijblijvend bij je langs voor advies en nemen direct alle stalen mee. Bel ons op 06-28241385 of maak een afspraak.